De blinde vlek van asset management
Asset Management
Ritske Dankert
Asset Management
08/08/2017
1 min
0

De blinde vlek van asset management

08/08/2017
1 min
0

Wat ik bij veel corporaties mis, is grondige kennis over de mensen die in hun woningen gehuisvest zijn. Huurders zijn vaak een blinde vlek binnen het asset management.

Waar zitten de scheefwoners? Waar zitten de mensen die het echt moeilijk hebben? Waar wonen de mensen die graag willen verhuizen? Waar zitten de mensen voor wie hun huis ongeschikt is, bijvoorbeeld omdat ze ouder worden? Allemaal vragen waar veel corporaties geen specifiek en compleet antwoord op kunnen geven.

Download het e-boek Asset Management: essentie en snelstart.

Leer meer over je huurders door enquêtes te doen

Als corporatie heb je vaak slechts op portefeuilleniveau een indicatie van inkomens. Op complexniveau blijft dit vaag. Je weet bijvoorbeeld niet exact in welke complexen de écht arme gezinnen gehuisvest zijn.

Voor doeltreffend asset management is het aan te raden om hier meer over te weten te komen. Een goede manier hiervoor is het houden van huurdersenquêtes. Vervolgens gebruik je deze kennis in je beleidskeuzes.

Een inspirerend voorbeeld van een kleine corporatie die meerwaarde haalt uit het jaarlijks enquêteren van haar huurders vind je in het artikel ‘Waarom je elk jaar een enquête onder je huurders moet doen‘.

Download het e-boek Asset Management: essentie en snelstart.

Reacties
Categorieën