Lid worden van De Corporatiestrateeg
Video Aspect Ratio: 4:1

Inspirerende seminars op locatie en

24/7 toegang tot alle kennis die je nodig hebt

Sluit je aan bij De Corporatiestrateeg

Seminars en trainingen

Toegang tot inspirerende seminars
en strategische trainingen

Kennis en formats

24/7 toegang tot online trainingen,

handige formats en prognosemodellen.

Samen kom je verder

Deel vragen en dilemma's met andere leden 

en experts van De Corporatiestrateeg

Sluit je aan!

Inspirerende seminars en strategische trainingen

Als lid heb je altijd toegang tot seminars en trainingen. Je ontmoet hier inspirerende sprekers en collega corporaties. Het komende jaar staan de volgende thema's op de agenda: betaalbaarheid, het driekamermodel, duurzaamheid, portefeuille- en asset management, de corporatie als netwerkorganisatie, ondernemingsplannen schrijven wonen & zorg. Per jaar kun je 35 PE-punten verdienen met het volgen van de seminars en trainingen.

24/7 toegang tot kennis, formats en prognosemodellen

Online volg je trainingen op strategisch niveau op het moment dat het jou uitkomt. In de online omgeving vind je ook formats die je kunt gebruiken bij het opstellen van portefeuille- en asset management. Ook kun je prognosemodellen downloaden waarmee je zelf eenvoudig prognoses kunt maken over de toekomstige woningbehoefte. 

We breiden het aantal trainingen continu verder uit. In 2018 onder meer met online trainingen over 

het Driekamermodel en het schrijven van ondernemingsplannen. 

Samen kom je verder

Wanneer je bezig bent met de strategie voor jouw corporatie is het soms prettig om even met een buitenstaander te kunnen sparren. Als lid kun je al je vragen en dilemma's kwijt aan je collega corporaties en aan Ritske Dankert van De Corporatiestrateeg. En andersom krijg je zelf een kijkje in de keuken van je collega's die hun eigen vragen en dilemma's delen. Dit doen we tijdens de seminars en trainingen, binnen de online ledenomgeving en door interviews met collega corporaties en andere deskundigen (exclusief voor leden te zien).

Sluit je aan!

Ritske heeft de SOR een waardevolle opstart gegeven voor het strategisch voorraadbeleid (SVB). In het bijbrengen van begrip van en kennis over SVB bij een brede groep medewerkers is hij goed geslaagd. De inrichting van de beleidscyclus is voor ons een start geweest voor het benodigde inzicht in onze groeiende vastgoedportefeuille.

Swen Pollen - SOR

"Ritske heeft voor Sint Antonius van Padua gewerkt aan het opstellen van het ondernemingsplan en strategisch voorraadbeleid. Wij hebben Ritske daarbij leren kennen als een pragmatisch, kritisch en betrokken adviseur."

Cock van Leeuwen - manager Vastgoed bij Woningstichting Sint Antonius van Padua

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

"Ik heb Ritske leren kennen als een expert op het gebied van de woningmarkt en de spelers op die markt. Ritske beschikt bovendien over een sterk analytisch vermogen en is daardoor in staat om snel tot de kern van de problematiek door te dringen en van daaruit een oplossingsrichting uit te werken."

Gerard Meijers - beleidsmedewerker Wonen bij gemeente Heerlen

"Tijdens het seminar kwamen zaken naar voren die perfect aansloten op waar wij momenteel ook tegenaan lopen binnen onze corporatie. Het seminar zorgde daardoor voor veel herkenning. Corporaties die vanuit hetzelfde perspectief, dezelfde cultuur, of juist een heel ander perspectief en een hele andere cultuur, met dezelfde dingen bezig zijn. Dat is interessant om te horen."

Dick Visser - Adviseur Beleid & Strategie bij Het Grootslag

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - voorzitter & penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

Kies het lidmaatschap dat bij je past

Individueel lidmaatschap

1150,- 950,-

per jaar

Krijg toegang tot alle onderdelen van het lidmaatschap:


 • Toegang tot alle seminars en trainingen;
 • 24/7 praktische online trainingen beschikbaar;
 • Sparren over je beleid met De Corporatiestrateeg, gastsprekers en collega-corporatie: elke dag online en op locatie tijdens de seminars en trainingen;
 • Formats voor je beleidsnotities downloaden;
 • Prognosemodellen voor je portefeuille- en asset management;
 • Voorrang bij onze seminars op locatie;
 • 35 PE-punten per jaar;
 • Lidmaatschap loopt tot wederopzegging. Wij werken met een tevredenheidsgarantie (binnen 3 maanden niet tevreden? Dan wordt je factuur gecrediteerd).
 • Het individuele lidmaatschap is persoonsgebonden.

Organisatie lidmaatschap

1750,- 1500,-

per persoon, per jaar

Krijg samen met je collega's toegang tot:


 • Toegang tot alle seminars en trainingen;

 • 24/7 praktische online trainingen beschikbaar;

 • Sparren over je beleid met De Corporatiestrateeg, gastsprekers en collega-corporatie: elke dag online en op locatie tijdens de seminars en trainingen;

 • Formats voor je beleidsnotities downloaden;

 • Prognosemodellen voor je portefeuille- en asset management;

 • Voorrang bij onze seminars op locatie;

 • 35 PE-punten per jaar;

 • Lidmaatschap loopt tot wederopzegging. Wij werken met een tevredenheidsgarantie (binnen 3 maanden niet tevreden? Dan wordt je factuur gecrediteerd).

 • Het organisatie lidmaatschap is niet persoonsgebonden. Bijvoorbeeld: wanneer je je als organisatie met 3 medewerkers opgeeft, mag je voor elke seminar/training 3 (andere) personen opgeven.

Heb je vragen over het lidmaatschap? Of weet je nog niet welke lidmaatschapsvorm het beste bij je past? Neem dan even contact op met Ritske Dankert: 024-2022069 of stuur een bericht (rechtsonder op deze pagina).

100% tevredenheidsgarantie

De Corporatiestrateeg is door CRKBO geaudit. Deelname aan het programma is daarom vrij van BTW. Deelnemers ontvangen na afloop van elk seminar een deelnemerscertificaat met PE-punten.


Op het lidmaatschap is een tevredenheidsgarantie van toepassing. Ben je niet tevreden? Geef het binnen 3 maanden na aanmelding aan ons door en je ontvangt je geld terug.

Cookies