Video Aspect Ratio: 4:1

Werkgroepen voor Corporaties

Samen aan de slag met jouw strategie & beleid

Samen kom je verder

De strategie en beleid van jouw corporatie naar een hoger niveau brengen? Dat doe je samen met De Corporatiestrateeg en de andere deelnemers van jouw werkgroep:
  • Kleine groepen van corporaties die elkaar helpen en van elkaar leren.
  • Actief met elkaar aan de slag om te verbeteren.
  • Samen knelpunten oplossen en plannen smeden.

Tijdens een vrijblijvend gesprek hoor je alles over de werkgroepen en de deelnemers.

Ingredi├źnten van de werkgroepen

Intervisie

Tijdens de intervisie staat jouw vraag centraal. Meestal op een mooie locatie waar je optimaal kunt uitzoomen. Maar dit kan ook online. De andere deelnemers helpen je om de voor jouw passende volgende stap te zetten.

icoon de-corporatiestrateeg-seminars-en-congressen

Kennis delen

Samen met experts van binnen of buiten de groep bespreken we actuele thema's. Daarnaast heb je altijd toegang tot de open seminars en trainingen van De Corporatiestrateeg.

Samen aan de slag

Samen kom je verder, en daarom werken we waar mogelijk ook praktisch samen. Bijvoorbeeld door voorbeelden uit te wisselen of elkaar te helpen bij vergelijkbare vraagstukken. Binnen de groep heb je altijd toegang tot een enorme hoeveelheid kennis en ervaring.

Sluit je aan!

Aansluiten bij een werkgroep kan door een belafspraak te plannen met Ritske Dankert  van De Corporatiestrateeg.  Je kunt dan je vragen stellen en we bespreken dan vrijblijvend welke groep het beste bij je past.

Kies de groep die bij je past

Werkgroep Beleid

Voor beleidsmakers met een brede blik

In deze werkgroep trek je samen op met ca. 8 andere beleidsmakers die bij hun corporatie met uiteenlopende beleidsthema's bezig zijn. Vaak zijn het generalisten die veel verschillende onderwerpen kunnen overzien. 


Volgende startmomenten

  • 10 maart 2022 (landelijke werkgroep met bijeenkomsten in regio Eindhoven). 
  • 1 juni 2022 (landelijke werkgroep met bijeenkomsten in regio Utrecht).

Interesse?

Plan een vrijblijvende belafspraak, zodat ik je alles over deze groepen kan vertellen.

Werkgroep Vastgoedsturing

Voor vastgoedstrategen van wensportefeuille tot complex

In deze werkgroep werk je samen met andere corporaties aan je vastgoedsturing. Thema's in deze werkgroep zijn onder andere: de wensportefeuille en transformatieopgave, de strategie├źn op complexniveau, en hoe dit aan te sluiten op bijvoorbeeld de begroting en de prestatieafspraken.


Volgende startmoment

  • 31 maart 2022 (landelijke werkgroep met bijeenkomsten in regio Zwolle).

Interesse?

Plan een vrijblijvende belafspraak, zodat ik je alles over deze groep kan vertellen.

Werkgroep Assetmanagement

Voor Assetmanagers

In deze werkgroep werk je samen met assetmanagers van andere corporaties. Alles waar je als assetmanager mee te maken krijgt komt voorbij. Van complexsessies organiseren en data analyses doen tot en met investeringsvoorstellen en de inrichting van assetmanagement.


Volgende startmoment

  • 2 juni 2022 (landelijke werkgroep met bijeenkomsten in regio Utrecht).

Interesse?

Plan een vrijblijvende belafspraak, zodat ik je alles over deze groep kan vertellen.

Werkgroep Strategen

Voor strategen met 10+ jaar werkervaring

Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, en op dit moment aan de slag als strateeg voor een corporatie? Dan vind je gelijkgestemden in deze groep. 


Volgende startmoment

  • 9 juni 2022 (landelijke werkgroep met bijeenkomsten in regio Utrecht).

Interesse?

Plan een vrijblijvende belafspraak, zodat ik je alles over deze groep kan vertellen.

Veelgestelde vragen

Waar zijn de bijeenkomsten?

De bijeenkomsten op locatie zijn altijd op een mooie plek waar je in alle rust kunt uitzoomen van je dagelijkse werk. Er zijn groepen in de regio Utrecht, de regio Eindhoven en de regio Zwolle. Tussendoor zien we elkaar ook online.


Wat is het programma tijdens de bijeenkomsten op locatie?

Het programma van de bijeenkomsten bepalen we samen. Intervisie maakt er in elk geval onderdeel van uit. Soms nodigen we daarnaast een expert uit.


Wat is de investering voor deelname aan een werkgroep?

Als lid van een werkgroep krijg je - naast de online en offline bijeenkomsten met de groep - ook toegang tot alle 1-daagse seminars en trainingen en de volledige online leeromgeving van De Corporatiestrateeg. Ben je (of jouw organisatie) al lid? Dan betaal je voor 1 jaar deelname slechts 995,- (ex. btw). Nog geen lid? Dan is je investering 2490,- (gedeeltelijk vrijgesteld van btw).


Wat krijg je als lid van een werkgroep?

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de deelname aan de werkgroep zelf. Alle werkgroepen komen jaarlijks drie keer een dag op locatie bijeen. Tussendoor zien we elkaar tijdens korte online momenten, zodat je altijd weet wat er bij de andere werkgroepleden speelt. Daarnaast heb je vrije toegang tot alle open trainingen en seminars van De Corporatiestrateeg. En je kunt gebruik maken van alle trainingen in de online leeromgeving. Tot slot kun je ook altijd met Ritske sparren als je tussendoor ergens een vraag over hebt.


Wie kan meedoen met de intervisiegroepen?

Alle deelnemers die meedoen zijn (of gaan) serieus aan de slag met strategie en beleid. Je komt tijdens de bijeenkomsten niet alleen iets halen, maar je denkt ook actief mee met de vragen die anderen inbrengen. Dit is een vereiste voor deelname.

Meer informatie

Denk je erover om je aan te sluiten bij een van de werkgroepen? Plan dan een vrijblijvend gesprek met Ritske Dankert.
arrow_drop_up arrow_drop_down