De vijf meest gelezen artikelen van 2022
20 december 2022 
1 min. leestijd

De vijf meest gelezen artikelen van 2022

Het jaar is bijna ten einde. Wij kijken terug op een jaar vol interessante gesprekken en ontmoetingen. Zowel tijdens onze seminars en trainingen als tijdens interviews. We hopen dat je het afgelopen jaar veel inspiratie hebt gehaald uit onze artikelen.

Dit waren de vijf meest gelezen artikelen van 2022:

1. Hoe verleid je senioren om te verhuizen naar een passende woning? Interview met Nienke Miedema

Nederland vergrijst in rap tempo. De groeiende groep ouderen leidt tot een toenemende vraag aan passende woningen waar senioren zo lang mogelijk zelfstandig in kunnen wonen. Hoe kun je daar als corporatie in voorzien? En hoe verleid je senioren om door te stromen naar een geschikte woning? Daarover sprak Ritske Dankert met Nienke Miedema. Nienke is beleidsadviseur Wonen bij de gemeente Rotterdam. Daarvoor werkte zij als beleidsadviseur bij Woonzorg Nederland.
Lees hier verder.

2. De ideale huursom: twee scenario’s

Wat is de ideale huursom voor woningcorporaties? In dit artikel beantwoord Ritske Dankert deze veel gestelde vraag. Ook bespreekt hij twee scenario’s die vaak slechts impliciet bij die overweging betrokken worden.
Lees hier verder. 

3. Zo werk je aan maatschappelijk rendement (interview met Jochum Deuten)

Corporaties gaan steeds scherper naar maatschappelijk rendement kijken. Dat merkt Jochum Deuten, onderzoeker en adviseur op het gebied van maatschappelijk rendement. Jochum is werkzaam voor gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, en ook voor woningcorporaties. Ritske Dankert sprak met hem over wat maatschappelijk rendement inhoudt, en hoe je dit als corporatie kunt laten meewegen in je besluitvorming.
Lees hier verder.

4. Portefeuille- en assetmanagement bij corporaties steeds volwassener (onderzoek 2022)

In 2022 deed De Corporatiestrateeg voor de 6e keer onderzoek naar portefeuille- en assetmanagement bij corporaties. Met dit jaar een verrassend verschil tussen grote en kleine corporaties.
Lees hier verder.

5. Conceptueel bouwen is onontkoombaar voor corporaties

Conceptueel bouwen: waarom ook jóuw corporatie daarmee aan de slag zou moeten gaan. Conceptueel bouwen is een begrip dat al enige tijd rondwaard in de corporatiesector, maar nog steeds weerstand oproept. Dat is wat mij betreft grotendeels onterecht.
Lees hier verder.

Ook in 2023 blijven we je graag informeren en inspireren. Wil je thema’s aandragen die in elk geval aan bod moeten komen? Laat het weten via post@corporatiestrateeg.nl.

Fijne feestdagen!

Reactie plaatsen

Nieuw: Cheatsheet Huurbeleid 2023

Nooit meer zoeken naar de juiste getallen: download nu gratis de Cheatsheet Huurbeleid 2023. Met alle actuele cijfers handig op een rij.

Cheatsheet Huurbeleid 2023