Van bedrijfsleven naar corporatie

Ben je vanuit een eerdere baan in het bedrijfsleven overgestapt naar een corporatie? Dan zul je merken dat een corporatie naast financiële overwegingen ook sterk op maatschappelijke en volkshuisvestelijke argumenten stuurt. De maatschappelijke doelstelling van de corporatie is om huishoudens met een lager inkomen een goede woning en woonomgeving te bieden. Op deze pagina maak je kennis met de belangrijkste onderwerpen die je moet weten over de sturing bij corporaties als je vanuit het bedrijfsleven komt.

Ontvang het gratis digitale magazine CorporatieTips


Met praktische tips over beleid en strategie bij jouw corporatie.

[phxoptin id=1457604809]
Het implementeren van de Woningwet en andere nieuwe wet- en regelgeving is momenteel een actueel onderwerp bij corporaties. In de onderstaande afspeellijst enkele video's over actuele onderwerpen zoals het maken van een wensportefeuille, het aanpassen van het huurbeleid op passend toewijzen en meer.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLp4VAFTPdqxEoi7LuHSwHziHxIyHCJ6PO
In het bedrijfsleven werk je vaak met een strategisch plan of marketingplan waarin de strategische keuzes voor de koers van het bedrijf worden gemaakt. Corporaties maken voor de algehele koers over een periode van meerdere jaren vaak een ondernemingsplan (of beleidsplan). In de volgende video bespreek ik hoe je een ondernemingsplan maakt.


[phxoptin id=1457604809]
Bij de corporatie heb je onder andere te maken met controle van de Autoriteit woningcorporaties en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. In deze video laat ik zien hoe je de cijfers van jouw corporatie naast de landelijke normen kunt leggen, en hoe je vervolgens kunt bepalen hoe je je vermogen inzet voor de maatschappelijke doelen van je corporatie.


[phxoptin id=1457604809]
Het Driekamermodel is ontwikkeld om transparant te maken welk deel van de uitgaven van een corporatie ook gemaakt zouden worden door een commerciële verhuurder, en welk deel van de uitgeven specifiek een maatschappelijk doel hebben.


Met praktische tips over beleid en strategie bij jouw corporatie.

[phxoptin id=1457604809]
Wil je meer weten over de mogelijkheden om door mij getraind te worden over de belangrijkste thema's bij corporaties? Neem dan even contact met me op.
Reactie plaatsen