De belangrijkste opgave binnen vastgoedsturing (volgens Staedion)
20 september 2017 
2 min. leestijd

De belangrijkste opgave binnen vastgoedsturing (volgens Staedion)

Alfred van ‘t Hof is bij Staedion werkzaam als manager vastgoedsturing waar hij verantwoordelijk is voor de invulling van de maatschappelijke opgaven en het financieel rendement. Ik sprak hem over de belangrijkste opgave binnen vastgoedsturing.

Download hier ons e-boek ‘Vastgoedsturing: 7 praktische tips voor woningcorporaties’

De maatschappelijke opgaven liggen op het gebied van betaalbaarheid. Maar ook op groeidoelstelling van de vastgoedportefeuille in combinatie met kwaliteitsverbetering en aanzienlijke verduurzaamheidsopgave. De koppeling tussen de strategie en de operationele laag is hierbij essentieel, zo zegt Alfred.

De balans vinden en behouden tussen het maatschappelijk en financieel rendement is een lastige opgave. Maar wel het belangrijkste van vastgoedsturing, volgens Alfred.

Hoe daar dan praktisch handen en voeten aan wordt gegeven?

“We houden bijvoorbeeld complex-sessies. Hierbij gaan we met veel verschillende medewerkers die met dat complex te maken hebben, om de tafel. Zo wisselen we belangrijke informatie uit. Over hoe een complex er voor staat, wat eraan moet gebeuren en hoe we onze complexen ook in de toekomst voor onze gewenste doelgroep geschikt kunnen houden.”

Dat er de nodige ontwikkelingen op het gebied van asset management zijn doorgemaakt bij Staedion, waar in 2014 met asset management begonnen werd, bevestigt Alfred. Deze ervaring die hij bij Staedion heeft opgedaan op het gebied van asset management, deelde hij tijdens het seminar Portefeuille- en Asset management op 5 oktober. Ook gaf Alfred concrete tips die corporatiemedewerkers direct konden toepassen bij hun corporatie.

Download hier ons e-boek ‘Vastgoedsturing: 7 praktische tips voor woningcorporaties’

Reactie plaatsen

Meer artikelen en interviews

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan om elke twee weken onze meest actuele artikelen en interviews over strategie en beleid bij corporaties te ontvangen.

Gratis artikelen ontvangen