Drie tips voor een inspirerende vakantie (voor corporatiemedewerkers)
Organisatieontwikkeling
Ritske Dankert
Organisatieontwikkeling
06/19/2018
1 min
0

Drie tips voor een inspirerende vakantie (voor corporatiemedewerkers)

06/19/2018
1 min
0

Als beleidsmedewerker bij een corporatie ga je vroeg of laat een keer op vakantie. Kun je je werk echt niet missen tijdens je vakantie? Met deze tips kom je (zelfs als workaholic ;-)) je vakantie wel door.

Lees een (corporatie)boek

Het meest eenvoudige wat je kunt doen, is een goed boek lezen waar je als corporatiemedewerker ook nog wat van op steekt. Zelf vond ik ‘Ik kan er een boek over schrijven, verhalen van een woonconsulent’ van Jacoline Teeuwen heel interessant. In dit boek staan een aantal indrukwekkende verhalen over dingen die Teeuwen als woonconsulent meemaakt.

Maar ik ga je hier geen lijst met boeken geven.

Er zijn namelijk nog twee andere leuke dingen die je kunt doen om tijdens je vakantie op een leuke manier met je vakgebied bezig te zijn.

Kijk met andere ogen naar de omgeving

Als je geen boek wilt lezen kun je, als je in het buitenland op vakantie bent, eens met andere ogen naar de omgeving kijken.

Hoe is bijvoorbeeld ‘social housing’ in je vakantieland geregeld? Als je binnen Europa op vakantie gaat, kun je eerst eens op housingeurope.eu kijken.

Daar vind je voor elk land profielen over hoe de sociale huisvesting is ingericht. Wanneer je dan in je vakantieland om je heen kijkt, zie je dat vast en zeker terug in de manier waarop woningen in steden en dorpen gebouwd zijn.

Ga op klusvakantie

Als je eens echt in de uitvoering wilt gaan zitten, adviseer ik je op klusvakantie te gaan. Ga bijvoorbeeld timmeren of schilderen, om zo te ervaren hoe het is om zelf op een steiger te staan.

Ik hoor je denken: waarom zou ik op klusvakantie gaan?

Toch kan ik je het van harte aanraden. Zelf ben ik, alweer zo’n 15 jaar geleden, ook op klusvakantie geweest en heb toen geholpen bij de bouw van een jeugdcentrum. Je kunt daar veel inspiratie uit halen wanneer je later weer achter je bureau zit te werken aan plannen voor uitbreiding van je woningbezit.

Bij het schrijven van beleid over welke woningen in de toekomst wel of niet gebouwd moeten worden, kan de opgedane kennis van een klusvakantie goed van pas komen.

Met deze tips kom je hopelijk vol inspiratie terug van je vakantie. Vergeet ook vooral niet om even helemaal te ontspannen en los van je werk te zijn. Maar als je nou toch stiekem toch iets werkgerelateerds wilt doen, neem dan een goed boek mee, kijk met andere ogen naar de omgeving of ga op klusvakantie. Veel plezier!

Reacties
Categorieën