Video Aspect Ratio: 4:1

Seminar Wijkplannen Maken

Inspiratie en praktijkvoorbeelden voor corporaties

Wijkplannen

Hoe maak je een wijk- of kernplan? Van analyse tot uitvoering.

Praktijkvoorbeelden

Collega corporaties delen hun wijkplannen en laten zien hoe zij in de praktijk werken aan de wijk.

Zelf aan de slag

Samen met andere deelnemers ga je ook zelf aan de slag met je eigen wijken of kernen.

Uitnodiging

Als corporatie kijk je verder dan je eigen voordeur(en). Samen met anderen werk je ook aan de ontwikkeling van wijken en kernen. En dan is het handig om een goed plan te hebben.


Tijdens het seminar Wijkplannen Maken hoor je alles wat je nodig hebt om een goed wijk- of kernplan te maken. Hoe zorg je voor een grondige analyse? Maar vooral: hoe maak je daar een helder wijk- of kernplan van? En: hoe betrek je de meningen van binnen en buiten de corporatie daarbij?


Tijdens het seminar hoor je voorbeelden van collega-corporaties die werken aan wijkplannen. Maar je gaat ook zelf aan de slag: samen met andere deelnemers zoom je in op je eigen wijken en buurten.


Ik spreek je graag tijdens het seminar op donderdag 16 mei 2024.


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg

Datum & tijd

Donderdag

16 mei 2024

10:00

Reserveer je plek!

Sprekers bij het seminar

In de ochtend hoor je van Ritske Dankert alles over het werken met wijk- en kernplannen. Van analyse tot uitvoering: alles komt aan bod.


In de middag hoor je van collega corporaties hoe zij werken met wijk- en kernplannen. Welke resultaten ze boeken, en welke obstakels ze tegenkomen. Ook ga je samen met andere deelnemers aan de slag met je eigen wijken en kernen.

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere seminars

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - Voorzitter & Penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

Gegarandeerde kwaliteit

De investering voor dit seminar is 625,-
Wij zijn door CRKBO geaudit. Deelname aan onze seminars is daarom vrij van BTW.


Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (6 PE-punten bij Aedes en VTW).


Op al onze seminars en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Locatie & Tijden

Datum: donderdag 16 mei 2024

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Plaats: Doorn, regio Utrecht.

Lunch & Borrel

Deelname aan het seminar is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:30 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Doelgroep

Beleidsmakers, leefbaarheids-medewerkers, gebiedsregisseurs, management, bestuurders en toezichthouders werkzaam bij of voor woningcorporaties.

Waarom een seminar van De Corporatiestrateeg?

Ontmoet experts in wijk- en kernplannen

Wat kunnen corporaties effectief doen in wijken en buurten?

Werken met wijk- en kernplannen in de praktijk

Krijg tips en een kijkje in de keuken van corporaties die de ervaringen met hun wijk- en kernplannen delen.

Leg waardevolle contacten met collega corporaties

Tijdens het seminar is er volop ruimte om goede ideeën uit te wisselen met met collega-corporaties. En natuurlijk ook met de sprekers. 

Direct toepassen op je eigen corporatie

We zetten je graag aan tot actie. Aan het einde van de dag heb je een overzicht van de belangrijkste actiepunten voor je eigen corporatie.

6 PE-punten

Wij zijn lid van de NRTO en voldoen aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Het NRTO-keurmerk wordt erkend als bewijs van kwaliteit door Aedes en VTW. Deelnemers gaan na het seminar naar huis met een deelnemerscertificaat (6 PE-punten bij Aedes en VTW).

Reserveer je plek!