Video Aspect Ratio: 4:1

Seminar Leefbaarheid & Wijkontwikkeling

Wat doe je als corporatie? En wat kan je samen met anderen doen?

Experts op het gebied van leefbaarheid en wijkontwikkeling.

Inspirerende voorbeelden

Ideale wijkplannen, de aanpak in Utrecht Overvecht en succesvol beheer.

Als corporatie huisvest je je huurders graag in leefbare en inclusieve wijken. Welke rol heb je hier als corporatie in? En hoe zorg je ervoor dat bewoners zelf aan het roer gaan staan?


Tijdens het seminar leefbaarheid gaan 5 topsprekers in op bovenstaande vragen.


In de middag maken we ook de praktische vertaling: hoe maak je de ideale wijkvisie? En wat kun je leren van andere corporaties die langer succesvol werken aan leefbaarheid en wijkontwikkeling?


Ik spreek je graag tijdens het seminar op donderdag 8 februari 2024.


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg

Donderdag

8 feb 2024

10:00

Sprekers bij het seminar

In de ochtend hoor je van experts over de laatste ontwikkelingen in (de aanpak van) leefbare wijken, en de rol van corporaties daarbij.


In de middag hoor je van sprekers uit de praktijk hoe zij sturen op leefbaarheid en wat daar de effecten van zijn.

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - Voorzitter & Penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

De investering voor dit seminar is 595,-
Wij zijn door CRKBO geaudit. Deelname aan onze seminars is daarom vrij van BTW.


Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (6 PE-punten bij Aedes en VTW).


Op al onze seminars en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Datum: donderdag 8 februari 2024

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Plaats: regio Utrecht.

Deelname aan het seminar is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:30 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Beleidsmakers, leefbaarheids-medewerkers, gebiedsregisseurs, management, bestuurders en toezichthouders werkzaam bij of voor woningcorporaties.

Wat kunnen corporaties effectief doen aan stedelijke ontwikkeling en leefbaarheid?

Krijg tips en een kijkje in de keuken van corporaties die de ervaringen met hun leefbaarheidsaanpak delen.

Tijdens het seminar is er volop ruimte om goede ideeën uit te wisselen met met collega-corporaties. En natuurlijk ook met de sprekers. 

We zetten je graag aan tot actie. Aan het einde van de dag heb je een overzicht van de belangrijkste actiepunten voor je eigen corporatie.

Wij zijn lid van de NRTO en voldoen aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Het NRTO-keurmerk wordt erkend als bewijs van kwaliteit door Aedes en VTW. Deelnemers gaan na het seminar naar huis met een deelnemerscertificaat (6 PE-punten bij Aedes en VTW).