Video Aspect Ratio: 4:1

Seminar Betaalbaarheid & Huurbeleid

Hoe zorg je ervoor dat je huurders je woningen kunnen blijven betalen?

Experts op het gebied van huurbeleid en betaalbaarheid.

Ga direct aan de slag met de tips die je krijgt en pas ze toe op jouw corporatie

Betaalbaarheid van het Wonen is een van de belangrijkste kerntaken van corporaties. Het nieuwe kabinetsbeleid betekent naast het einde van de verhuurdersheffing ook ander nieuw kabinetsbeleid én meer afspraken tussen Rijksoverheid en Aedes over de taak van corporaties.


Dat heeft gevolgen voor de wijze waarop corporaties aan betaalbaarheid kunnen en moeten werken.


Tijdens het seminar schetsen experts de veranderingen in wat er van corporaties wordt verwacht en hoe je daar binnen nieuwe regelgeving op kunt inspelen. Ook ga je in gesprek met collega corporaties om te leren welke maatregelen andere corporaties al nemen voor betaalbaar wonen.


Na dit seminar weet je precies wat je moet doen, hoe je kunt inspelen op actuele regelgeving en ontwikkelingen. En je hebt alle handvatten om direct aan de slag te gaan.


Ik zie er naar uit je te ontmoeten op donderdag 13 april 2023.


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg

Donderdag

13 april 2023

10:00

Programma

Experts en koplopers uit de corporatiesector praten je bij over de laatste ontwikkelingen rondom de betaalbaarheid van het wonen, huurbeleid en andere maatregelen die je als corporatie kunt nemen voor betaalbare woonlasten.


Bekijk de video voor een impressie van een eerder seminar Betaalbaarheid & Huurbeleid.

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - Voorzitter & Penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

De investering voor dit seminar is 595,-
Wij zijn door CRKBO en de NRTO geaudit. Deelname aan onze seminars is daarom vrij van BTW. Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (5 PE-punten bij Aedes en VTW).


Op al onze seminars en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Datum: donderdag 13 april 2023

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Plaats: Kaap Doorn (Doorn, regio Utrecht)

Deelname aan het seminar is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:30 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Beleidsmakers, managers, bestuurders, toezichthouders en adviseurs voor woningcorporaties.

Ook belanghebbenden zoals huurdersvertegenwoordigers en gemeenten zijn van harte welkom.

Je hoort de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt als het gaat om de betaalbaarheid van het wonen.

Ga in gesprek met collega corporaties: welke maatregelen voor betaalbaar wonen nemen zij?

Tijdens het seminar is er volop ruimte om goede ideeën uit te wisselen met met collega-corporaties. En natuurlijk ook met de sprekers. 

Aan het einde van de dag heb je een handig overzicht met de belangrijkste vervolgacties voor je eigen corporatie.

Wij zijn lid van de NRTO en voldoen aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Het NRTO-keurmerk wordt erkend als bewijs van kwaliteit door Aedes en VTW. Deelnemers gaan na het seminar naar huis met een deelnemerscertificaat (5 PE-punten).

Twijfel je nog of dit seminar iets voor je is? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek. Of stuur ons een bericht met je vraag.