Video Aspect Ratio: 4:1

Seminar Betaalbaarheid van het Wonen

Topsprekers, inspiratie en voorbeelden uit de praktijk

Betaalbaarheid

Hoe zorg je ervoor dat je huurders je woningen kunnen blijven betalen?

Ontmoet topsprekers

Experts op het gebied van huurbeleid en betaalbaarheid.

Direct toepassen

Ga direct aan de slag met de tips die je krijgt en pas ze toe op jouw corporatie

Uitnodiging

De betaalbaarheid van het wonen staat voor veel huishoudens onder druk. Ook corporaties proberen van alle kanten om de invloed van inflatie, hoge energieprijzen en individuele tegenslag te beperken.

De vraag is echter: is het genoeg? Tijdens het seminar Betaalbaarheid van het Wonen hoor je de actuele ontwikkelingen rondom de betaalbaarheid van het wonen. En: je ziet wat je als corporatie zelf kunt doen.

Vijf topsprekers nemen je mee in de laatste ontwikkelingen en geteste oplossingen uit de praktijk. Daarbij gaat het over huurbeleid en woonlastenbeleid. En ook over maatregelen voor huurders met een betaalrisico. Daarnaast ga je ook met andere deelnemende corporaties in gesprek.


Ik zie er naar uit je te ontmoeten op donderdag 9 april 2025. Reserveer je plek hieronder.


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg

Datum & tijd

Donderdag

9 april 2025

10:00

Reserveer je plek!

Programma

Tijdens het seminar gaan we in op de actuele trends en ontwikkelingen. Daarna bekijken we wat je als corporatie zelf aan de betaalbaarheid van het wonen kunt doen. Sprekers zijn specialist op het terrein van betaalbaarheid en collega corporaties die met hun aanpak al goede resultaten hebben behaald.


Bekijk de video voor een impressie van een eerder seminar Betaalbaarheid van het Wonen.

Reserveer je plek!

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere seminars

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - Voorzitter & Penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

Gegarandeerde kwaliteit

De investering voor dit seminar is 625,-
Wij zijn door CRKBO en de NRTO geaudit. Deelname aan onze seminars is daarom vrij van BTW. Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (5 PE-punten bij Aedes en VTW).


Op al onze seminars en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Locatie & Tijden

Datum: donderdag 9 april 2025

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Plaats: Kaap Doorn (Doorn, regio Utrecht)

Lunch & Borrel

Deelname aan het seminar is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:30 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Doelgroep

Beleidsmakers, managers, adviseurs voor woningcorporaties.

Ook medewerkers die bij de corporatie werken aan de uitvoering van betaalbaarheid en belanghebbenden zoals huurdersvertegenwoordigers en gemeenten zijn van harte welkom.

Waarom een seminar van De Corporatiestrateeg?

Ontmoet topsprekers over Betaalbaarheid van het Wonen

Je hoort de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt als het gaat om de betaalbaarheid van het wonen.

Betaalbaarheid in de praktijk

Ga in gesprek met collega corporaties: welke maatregelen voor betaalbaar wonen nemen zij?

Leg waardevolle contacten met collega corporaties

Tijdens het seminar is er volop ruimte om goede ideeën uit te wisselen met met collega-corporaties. En natuurlijk ook met de sprekers. 

Direct toepassen op je eigen corporatie

Aan het einde van de dag heb je een handig overzicht met de belangrijkste vervolgacties voor je eigen corporatie.

5 PE-punten

Wij zijn lid van de NRTO en voldoen aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Het NRTO-keurmerk wordt erkend als bewijs van kwaliteit door Aedes en VTW. Deelnemers gaan na het seminar naar huis met een deelnemerscertificaat (5 PE-punten).

Reserveer je plek!

Meer informatie?

Twijfel je nog of dit seminar iets voor je is? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek. Of stuur ons een bericht met je vraag.