Werkgroepen voor strategie en beleid [voor woningcorporaties]
arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 4:1

Werkgroepen

Samen aan de slag met jouw strategie

Werkgroepen voor corporaties

Wil je serieus aan de slag met strategie en beleid? Binnen onze werkgroepen werken corporaties samen aan het verbeteren en uitvoeren van hun strategie. We helpen elkaar waar we kunnen. Onder begeleiding van De Corporatiestrateeg, en met hulp van experts op alle benodigde deelgebieden.


Kenmerken van onze werkgroepen:

  • Groepen van 5 tot 8 corporaties die elkaar helpen en van elkaar leren.
  • Geen praatclub, maar actief met elkaar aan de slag om te verbeteren.
  • Samen knelpunten oplossen en plannen smeden.
  • De Corporatiestrateeg zorgt voor toegang tot alle benodigde kennis, externe experts en praktische tools.
Meer informatie

Sluit je aan bij jouw werkgroep

Je kunt op dit moment aansluiten bij de werkgroep Asset Management en bij de werkgroep Portefeuillesturing. Plan hieronder een telefoongesprek in met Ritske, dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden.

Je kunt nu aansluiten bij de volgende werkgroepen

Werkgroep Asset Management

Samen met De Corporatiestrateeg en de andere werkgroepleden sluit je je Asset Management aan op de jaarcyclus van jouw corporatie. We gaan onder meer aan de slag met data, complexplannen en het verbeteren van de financiële én maatschappelijke prestaties van je vastgoed.
Meer informatie

Werkgroep Portefeuillesturing

Samen met de andere werkgroepleden en De Corporatiestrateeg breng je de volkshuisvestelijke behoeften in je werkgebied nog beter in beeld (of actualiseer je deze inzichten). Samen maken we de vertaling naar een actuele wensportefeuille. Daarbij letten we onder meer op voldoende betaalbare en duurzame woningen. Verder borgen we de praktische uitvoering van de portefeuillesturing bij jouw corporatie. 

Meer informatie

Veelgestelde vragen over de werkgroepen

Hoeveel tijd kost deelname aan een werkgroep?

De opzet van de werkgroepen is om uiteindelijk juist tijd te besparen, omdat je makkelijker de strategie voor je eigen corporatie kunt bepalen (en dat samen doet met de andere werkgroepleden en De Corporatiestrateeg). Jaarlijks organiseren we drie bijeenkomsten op locatie om met de werkgroep knelpunten op te lossen en plannen te smeden. Ook kun je deelnemen aan het jaarlijkse seminar over het onderwerp van je werkgroep. Verder is er 5 keer per jaar een online samenwerkdag, waarbij alle werkgroepleden samen vanaf de eigen werkplek aan strategieontwikkeling van de eigen corporatie werken. Afhankelijk van de behoefte van de werkgroepleden kun je regelmatig een online masterclass volgen met een expert. En elke werkgroep heeft een WhatsApp groep om vragen, antwoorden en successen te delen.


Waar zijn de bijeenkomsten?

In principe zijn de bijeenkomst in de regio Utrecht (bijvoorbeeld in Doorn bij Kaap Doorn of in Driebergen bij Hotel Bergse Bossen). In overleg met de werkgroepleden kunnen we hier van afwijken.


Wat is mijn investering voor deelname aan een werkgroep?

De investering voor deelname aan een werkgroep is 2490,- per jaar (excl. btw). Leden van De Corporatiestrateeg betalen 1990,- per jaar (excl. btw). Het bedrag geldt per corporatie en is inclusief alle onderdelen voor 1 deelnemer. Wil je meerdere collega's meenemen naar de bijeenkomsten op locatie? Dan betalen de extra deelnemers 150,- per bijeenkomst (excl. btw).


Welke corporaties doen mee aan de werkgroep?

Dit verschilt per werkgroep. Wil je hier meer over weten? Plan dan een telefonische afspraak met Ritske in.


Heb je nog een andere vraag? Plan dan een telefonische afspraak in voor een verdere toelichting op de werkgroep van je keuze.


Meer informatie

Wil je meer informatie over de werkgroepen? Plan hieronder direct een telefoongesprek met Ritske. Dan praat ik je vrijblijvend bij.
Cookies