Terugblik: Seminar portefeuille- en asset management 5 oktober 2017
14 oktober 2017 
1 min. leestijd

Terugblik: Seminar portefeuille- en asset management 5 oktober 2017

Wat moet je als corporatie doen voor de transitie naar een energieneutrale en levensloopbestendige woningvoorraad? Deze vraag stond centraal tijdens het seminar Portefeuille- en Asset Management op 5 oktober. In paviljoen Makeblijde in Houten deelden diverse sprekers hun kennis en ervaring, met als doel corporatiemedewerkers een concrete actielijst mee te geven om het portefeuille- en asset management bij hun corporatie in te richten en te professionaliseren.Tijdens de lunch en de koffiepauzes kregen deelnemers bovendien de mogelijkheid ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen.

Eric Borggreve opende de dag met een interessante lezing waarin hij onder andere inging op de vraag of corporaties zich nog moeten bezighouden met zorgvastgoed.Jeffrey Mennen van Huren Met Energie – ‎Stroomversnelling vertelde hoe corporaties resultaten kunnen boeken in de verduurzaming van de woningvoorraad.

 

Eric Borggreve

Na de pauze deelde Ritske Dankert de resultaten van het door De Corporatiestrateeg uitgevoerde onderzoek over de verschillende fasen van portefeuille- en asset management bij woningcorporaties. Hij gaf hierbij praktische tips waarmee corporaties stappen kunnen zetten om in de volgende fase van portefeuille- en asset management te komen.

Alfred van ’t Hof sloot het seminar af met interessante praktijkvoorbeelden vanuit zijn werk als manager vastgoedsturing bij Staedion. Hij gaf daarnaast een aantal nuttige tips en tricks om in de praktijk met portefeuille- en asset management aan de slag te gaan.

Wil je volgend jaar ook bij het seminar Portefeuille- en Asset Management aanwezig zijn of aan een van onze andere evenementen deelnemen? Bekijk de agenda.

Reactie plaatsen

Meer artikelen en interviews

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan om elke twee weken onze meest actuele artikelen en interviews over strategie en beleid bij corporaties te ontvangen.

Gratis artikelen ontvangen