Seminar Kwaliteit en Duurzaamheid | 12 sept. 2019 | regio Utrecht
arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 4:1

Kwaliteit en Duurzaamheid Corporatiewoningen

Seminar voor toekomstgerichte woningcorporaties

Duurzaamheid

Welke stappen zet je nu, om straks CO2-neutraal en circulair te zijn?

Praktisch en Innovatief

Hoe haal je innovaties uit de markt? En zet je die praktisch in bij je woningen?

Ontmoet collega's

Leer van inspirerende cases van collega corporaties.

Uitnodiging

Hoe blijft de kwaliteit van de bestaande sociale huurwoningvoorraad op peil? Welke actuele ontwikkelingen zijn er op het gebied van verduurzaming. Kun je 'no-regret maatregelen' wel echt zonder spijt toepassen?


Tijdens het seminar hoor je van 5 experts het antwoord op deze (en andere) vragen. Ben je er ook bij op donderdag 12 september 2019?


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg


P.S.: hieronder vind je op deze pagina alle sprekers en praktische informatie.

Datum & tijd

Donderdag

12 sept. 2019

10:00

Reserveer je plek!

Programma

Tijdens het seminar zal Henk Visscher (TU Delft) je bijpraten over de uitgangspositie, opgave en voortgang van de verduurzaming van je vastgoed. Paul den Otter, van OverMorgen komt vertellen over de trends en ontwikkelingen waarop je nu al zonder spijt kunt inspelen. In de middag leer je van drie collega corporaties (Mitros, HEEMWonen en Thús Wonen) hoe je samen met de gemeente en netbeheerders proactief kunt meebeslissen over de warmtevisie (en hoe je dit in je portefeuille- en asset management kunt opnemen), hoe je je aannemers laat innoveren en hoe je circulair nieuwbouw realiseert.

Leer van deze 5 experts tijdens het seminar

Hoe staat de woningvoorraad er voor?

Henk Visscher - Hoe staat de woningvoorraad er voor in Nederland? Welke opgaven liggen er op het gebied van kwaliteit, circulariteit en duurzaamheid? En zijn die haalbaar?


Henk Visscher is Hoogleraar Woningkwaliteit en Procesinnovatie bij de TU Delft 

Actuele trends en innovaties

Paul den Otter - Hoe ga je om met actuele trends van deze tijd, en steeds weer nieuwe innovaties die om aandacht vragen? Tijdens zijn presentatie vertelt Paul over de stappen die je kan zetten om de duurzaamheidsopgave verder te laten leven binnen je corporatie. Hij laat een resultaatgerichte aanpak zien die zorgt voor een succesvolle en duurzame verandering. 


Paul den Otter is Adviseur bij Over Morgen

Innovaties uit de markt halen

Gerdi Berkers - Hoe laat je de markt innoveren om duurzame woningen te realiseren? In haar presentatie laat Gerdi zien hoe je met open innovaties de markt kunt uitdagen om op een betaalbare manier hogere kwaliteit te leveren voor een duurzame woningvoorraad.


Gerdi Berkers is projectleider bij Mitros.

Van 400 woningen naar 125 circulaire woningen

Martijn Segers - Tijdens zijn presentatie vertelt Martijn over het project SUPERLOCAL – Super Circular Estate Project. In dit project worden 125 circulaire woningen gerealiseerd.

 

Martijn Segers is Senior Projectleider bij HEEMWonen. 

Aan de slag met de warmtevisie en vastgoedsturing

Wim de Vries - Tijdens zijn presentatie gaat Wim in op de afstemming tussen de warmtevisie en de vastgoedsturing van Thùs Wonen. Daarbij deelt Wim de Vries ervaringen en tips over de afstemming tussen gemeente, corporatie, netbeheerders en andere betrokkenen.

 

Wim de Vries is Coördinator Vastgoedsturing bij Thùs Wonen.

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere seminars

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - voorzitter & penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

Gegarandeerde kwaliteit

De investering voor dit seminar is 595,-
Wij zijn door CRKBO geaudit. Deelname aan onze jaarcongressen is daarom vrij van BTW.
Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (5 PE-punten).


Op al onze jaarcongressen en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Locatie & Tijden

Datum: donderdag 12 sept. 2019

Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Plaats: Kaap Doorn in Doorn (regio Utrecht)

Lunch & Borrel

Deelname aan het jaarcongres is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:00 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Doelgroep

Toezichthouders, directeur-bestuurders, managers, controllers, portefeuille- en assetmanagers en beleidsadviseurs werkzaam in of voor woningcorporaties.

Waarom een seminar van De Corporatiestrateeg?

Ontmoet topsprekers over kwaliteit en verduurzaming van de woningvoorraad

Tijdens dit seminar delen experts, waaronder Henk Visscher (TU Delft) hun kennis met je.

Inspirerende voorbeelden uit de praktijk

Krijg tips en een kijkje in de keuken van voorlopers, waaronder Mitros en Thús Wonen.

Leg waardevolle contacten met collega corporaties

Tijdens het seminar is er volop ruimte om goede ideeën uit te wisselen met andere deelnemers. En natuurlijk ook met de sprekers.

Direct toepassen op je eigen corporatie

Aan het einde van de dag heb je een handig overzicht met de belangrijkste vervolgacties voor je eigen corporatie. Je krijgt hiervoor een handig werkboek waarin je je inzichten uit het seminar kunt vastleggen.

5 PE-punten

Wij zijn lid van de NRTO en voldoen aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Het NRTO-keurmerk wordt erkend als bewijs van kwaliteit door Aedes en VTW. Deelnemers gaan na het seminar naar huis met een deelnemerscertificaat (5 PE-punten). 

Reserveer je plek!

Cookies