Video Aspect Ratio: 4:1

Jaarcongres Portefeuille- en Asset Management

Actuele trends, koplopers in de sector en verdieping met experts

Portefeuillesturing

Actuele trends en inzichten van experts op het gebied van portefeuille- en asset management.

Asset Management

Hoe zet je de volgende stap naar meer maatschappelijk en financieel rendement?

Ontmoet collega's

Tijdens de presentaties van voorlopers in de corporatiesector.

Uitnodiging voor de 5de editie (2021)

Wat zijn de actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van portefeuille- en asset management? En wat zijn de succesfactoren voor voorlopers op dit gebied?


We zoomen in op data, op gemeentelijk niveau samenwerken, dilemma's in portefeuillesturing en assetmanagement, de blik van de (externe) toezichthouders, financieel en maatschappelijk rendement.


Tijdens interactieve workshops zet je samen met collega corporaties de volgende stap in portefeuille- en assetmanagement.


Of je nu de basis op orde wilt brengen of verder wilt verdiepen, de sprekers helpen je verder tijdens het seminar. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Suzan Vink.


Ik zie er naar uit je persoonlijk te ontmoeten op donderdag 7 oktober 2021.


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg

Datum & tijd

Donderdag

7-10-2021

10:00

Reserveer je plek!

Dit zijn de sprekers

Trends in Portefeuille- en Asset Management

Tijdens deze presentatie hoor je de laatste trends en ontwikkelingen in portefeuille- en assetmanagement. Ritske laat ook zien waar jouw corporatie staat ten opzichte van de sector.

 

Ritske Dankert is auteur en trainer bij De Corporatiestrateeg

Kies uit deze interactieve workshops

Frank Vermeij

Bekijk je portefeuilleplan door de ogen van de toezichthouder

Tijdens deze workshop vertelt Frank hoe het ideale portefeuille- en assetmanagement van de corporatie er uit ziet. Hoe kijken toezichthouders naar je portefeuillesturing? En waar ben je als corporaties zelf aan zet om onderbouwde keuzes te maken?

 

Frank Vermeij is Managing Director Real Estate bij Ortec Finance 

Het belang van data bij besluitvorming over complexen

In deze workshop vertelt Ingrid over het belang van data bij besluitvorming over vastgoed bij corporaties. Welke data gebruik je, en welke inzichten levert dit op? Ook ga je zelf aan de slag met data.

 

Ingrid Janssen is Associate Professor Real Estate Management bij TIAS School for Business & Society.

Financieel en maatschappelijk rendement

Tijdens deze workshop hoor je alles over maatschappelijk en financieel rendement. Hoe richt je dit binnen je assetmanagement in volgens de meest recente inzichten? Er is volop ruimte om je vragen hierover in te brengen.

 

Carole Vermolen is eigenaar van Vermolen Vastgoedsturing

Het portefeuilleplan op stedelijk niveau 

Tijdens deze workshop vertelt Caroline over het portefeuilleplan op stedelijk niveau. Hoe werk je samen met collega-corporaties aan een gezamenlijk portefeuilleplan? Welke gevolgen heeft dit voor de blik op de opgaven, prestatieafspraken en de onderlinge samenwerking?

 

Caroline van Zantvoort is Strategisch adviseur bij Woonpartners Helmond 

Dilemma’s bij assetmanagement in de praktijk

Tijdens deze workshop vertelt Nienke over het asset management bij Zayaz. Hoe is het asset management bij Zayaz ingericht? Wat is de positie van de asset manager in de organisatie, met welke rollen en verantwoordelijkheden? En wat levert asset management in de praktijk op? Je gaat samen met collega corporaties in gesprek over dilemma’s van assetmanagement in de praktijk.

 

Nienke Vermeulen - Geerars is Asset manager bij Zayaz
Marleen Muskens

Dilemma’s in portefeuillesturing

Hoe is het portefeuillebeleid bij Woonveste ingericht? Hoe werk je aan beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid bij een corporatie van ca. 5.500 woningen? Marleen vertelt er alles over in deze workshop.

 

Marleen Muskens is Adviseur Strategie en Beleid bij Woonveste

Reserveer je plek!

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere seminars

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - voorzitter & penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

Gegarandeerde kwaliteit

De investering voor dit jaarcongres is 595,-
Wij zijn door CRKBO geaudit. Deelname aan onze jaarcongressen is daarom vrij van BTW.
Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (5 PE-punten bij Aedes en VTW).


Op al onze jaarcongressen en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Locatie & Tijden

Datum: donderdag 7 oktober 2021

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Plaats: Jaarbeurs Utrecht (of via livestream)

Lunch & Borrel

Deelname aan het jaarcongres is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:30 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Doelgroep

Portefeuillemanagers, assetmanagers, management, bestuur, toezichthouders en beleidsadviseurs werkzaam bij of voor woningcorporaties.

Reserveer je plek!

Meer informatie?

Twijfel je nog of dit seminar iets voor je is? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek. Of stuur ons een bericht met je vraag.
arrow_drop_up arrow_drop_down