Video Aspect Ratio: 4:1

Jaarcongres Portefeuille- en Asset Management

Actuele trends, koplopers in de sector en verdieping met experts

Wat staat corporaties te doen in nieuwbouw, betaalbaarheid en verduurzaming?

Nieuwe werkwijzen

Hoe implementeer je innovatieve werkwijzen voor portefeuille- en assetmanagement?

Tijdens de presentaties van voorlopers in de corporatiesector.

Tijdens het jaarcongres van afgelopen jaar riep ik corporaties op om alvast plannen te maken voor na de afschaffing van de verhuurdersheffing. Inmiddels is het zover en liggen er nationale prestatieafspraken over de volkshuisvesting. 


Er wordt de komende jaren veel van corporaties gevraagd. En eerlijk gezegd: de vraag is groter dan waarin corporaties zonder extra maatregelen kunnen voorzien.


Niet alleen moet er meer grond en (bouw)personeel beschikbaar komen. Op lange termijn zijn de financiële middelen van corporaties nog altijd onvoldoende om in de grote opgaven te kunnen blijven voorzien.


Tijdens het jaarcongres Portefeuille- en Assetmanagement gaan we in op deze trends, en schetsen we samen de ontwikkelingen voor de toekomst. In diverse workshops nemen inspirerende sprekers je mee in belangrijke onderdelen van je portefeuille- en assetmanagement.


Ben je ook bezig is om de grote opgaven waar jouw corporatie voor staat te vertalen naar portefeuille- en assetmanagement? Dan mag je het jaarcongres niet missen.


Ik zie er naar uit je persoonlijk te ontmoeten op donderdag 6 oktober 2022.


Hartelijke groet,

Ritske Dankert

De Corporatiestrateeg

Donderdag

6-10-2022

10:00

Sprekers tijdens het jaarcongres

Nieuwe opgaven in Portefeuille- en Assetmanagement

Hoe ziet het volkshuisvestingsbeleid er voor de komende jaren uit? Welke bijdrage wordt van corporaties verwacht op het gebied van beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit & verduurzaming? En zijn corporaties klaar voor deze grote opgave?

 

Ritske Dankert is trainer en eigenaar van de Corporatiestrateeg

Duurzaam Bedrijfsmodel

Kun je je huidige maatschappelijke prestatie tot in de verre toekomst blijven volhouden? Vidomes rekende het uit. Lukas vertelt welke lessen je hieruit kunt leren voor het ontwikkelen van hun eigen duurzaam bedrijfsmodel.

 

Lukas Nicolai is Portfoliomanager bij Vidomes

Samenwerken aan portefeuillestrategie

Caroline vertelt hoe Woonpartners samen met andere corporaties in Helmond een gezamenlijk portefeuilleplan maakt. Ze vertelt wat hiervoor nodig is, en welke stappen je moet zetten om tot een gezamenlijk gedragen plan te komen. 

 

Caroline van Zantvoort is Strategisch adviseur bij Woonpartners Helmond

Versnellen van de woningbouw

Waar stokt de nieuwbouw? Esther laat oorzaken en oplossingen zien. Hoe kom je sneller van plan tot sleuteloverdracht? En welke rol kunnen corporaties hierin spelen? 

 

Esther Geuting is Directeur Innovatie bij Stec Groep

Verduurzamen van je portefeuille 

Hoe weeg je verduurzaming af tegenover investeren in beschikbaarheid en betaalbaarheid? Waar liggen koppelkansen? En hoe ga je – na het maken van een integrale afweging – vervolgens aan de slag met het verduurzamen van je portefeuille? Je hoort het van Gertjan in deze workshop.

 

Gertjan Wolleswinkel is Adviseur bij Over Morgen

Data in Asset Management

Welke data heb je nodig voor goed assetmanagement? Hoe combineer je interne en externe data zo dat dit waardevolle informatie voor je assetmanagement oplevert? En wat levert dit op voor de kwaliteit van het assetmanagement? In deze presentatie krijg je antwoord op deze vragen. 

 

Marten Middendorp is Partner bij Republiq

“Het seminar suggereerde een breed aanbod. Het heeft deze belofte helemaal waar gemaakt. Het gaf mij een compleet beeld, met goede sprekers die goede verhalen hadden. Toen ik binnenkwam, kreeg ik vanaf het eerste moment veel energie. Ook aan het einde van de dag reed ik met heel veel energie terug naar huis. Dat zegt wat over de dag!"

René Lemein - Adviseur Beleid & Strategie bij Woonwijze

“Tijdens het seminar gingen we met z’n allen in gesprek. Ik werd aangespoord tot anders denken. En dat is voor de sector van groot belang: op een andere manier denken. De locatie van het seminar en de groepsgrootte vond ik erg prettig en overzichtelijk. Ik was nog nooit naar jullie seminars geweest, maar zit me nu alweer te verdiepen in de volgende!"

Teun Bakelaar - voorzitter & penningmeester van het bestuur van Beter Wonen Goedereede

"Soms ga je ergens naar toe om bevestiging te krijgen dat anderen net als jou denken. Dat ze te maken hebben met dezelfde problematiek. Dat is precies wat dit seminar mij opgeleverd heeft: herkenning en bevestiging. Daarnaast sprak het netwerkdeel mij aan. Je komt collega’s tegen die je wel of nog niet kent. Hiermee kunnen je kennis uitwisselen en netwerken."

Hans Al - Directeur-bestuurder bij Stek

De investering voor dit jaarcongres is 595,-
Wij zijn door CRKBO geaudit. Deelname aan onze jaarcongressen is daarom vrij van BTW.
Deelnemers ontvangen een deelnemerscertificaat (5 PE-punten bij Aedes en VTW).


Op al onze jaarcongressen en andere dienstverlening is een tevredenheidsgarantie van toepassing: ben je toch niet tevreden? Dan sturen we ook geen factuur. 

Datum: donderdag 6 oktober 2022

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Plaats: Kaap Doorn in Doorn, regio Utrecht.

Deelname aan het jaarcongres is inclusief een uitgebreide verzorgde lunch. Vanaf 16:30 uur kun je napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Portefeuillemanagers, assetmanagers, management, bestuur, toezichthouders en beleidsadviseurs werkzaam bij of voor woningcorporaties.

Twijfel je nog of het jaarcongres iets voor je is? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek. Of stuur ons een bericht met je vraag.