Diensten voor corporaties

Samenwerken met
De Corporatiestrateeg

Snel het juiste beleid voor woningcorporaties

50+

tevreden opdrachtgevers

16 jaar

ervaring met corporatiebeleid

1500+

lezers CorporatieTips

Ben je beleidsmaker, manager of directeur-bestuur bij een woningcorporatie? En ben je op zoek naar mogelijkheden om snel het juiste beleid te maken? Wil je daarbij zelf aan het roer staan? Zoek je ondersteuning om te voorkomen dat je zelf het wiel moet uitvinden? Dan kan De Corporatiestrateeg je helpen.


De Corporatiestrateeg heeft 15 jaar ervaring met beleid bij woningcorporaties. Of je nu zelf aan de slag wilt met onze templates en instructievideo's, getraind en/of gecoacht wilt worden, samen wilt schrijven aan beleid of juist het volledige traject wilt uitbesteden: je doet het samen met De Corporatiestrateeg. 

Onze diensten voor woningcorporaties

E-boeken

Lees onze e-boeken met tips over corporatiebeleid

Seminars

Leer meer tijdens onze open seminars of incompany training

Lid worden

Seminars + 24/7 toegang tot kennis en inspiratie

Onderzoek & Advies

Geheel of gedeeltelijk uitbesteden

Ritske is zeer deskundig op het gebied van demografische ontwikkelingen en bevolkingskrimp en een prettig persoon om mee samen te werken.

Jan Drenthel - Sité Woondiensten

Ritske heeft voor Sint Antonius van Padua gewerkt aan het opstellen van het ondernemingsplan en strategisch voorraadbeleid. Wij hebben Ritske daarbij leren kennen als een pragmatisch, kritisch en betrokken adviseur.

Cock van Leeuwen - Sint Antonius van Padua

Ritske heeft de SOR een waardevolle opstart gegeven voor het strategisch voorraadbeleid (SVB). In het bijbrengen van begrip van en kennis over SVB bij een brede groep medewerkers is hij goed geslaagd. De inrichting van de beleidscyclus is voor ons een start geweest voor het benodigde inzicht in onze groeiende vastgoedportefeuille.

Swen Pollen - SOR

Voorbeelden van recente projecten

Vastgoedsturing opstellen

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Vastgoedsturing

Sint Antonius van Padua

De Corporatiestrateeg heeft een strategisch voorraadbeleid (o.a. portefeuilleplan en complexbeheerplannen) ontwikkeld waarmee Sint Antonius van Padua sturing geeft aan de ontwikkeling van haar woningvoorraad.

Kostenstructuur vergelijken

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Kostenstructuur

SOR

De kostenstructuur van SOR is transparant in beeld gebracht, in relatie tot de kostenstructuur van een geselecteerde peergroup van andere corporaties. Ook is de inzet van mensen en financiële middelen van SOR gerelateerd aan de maatschappelijke effecten die met die inzet bereikt worden.

Permanente educatie

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Permanente educatie

Het Grootslag

Door de training Vastgoedsturing (4 PE-punten) voor de raad van commissarissen hebben de deelnemers inzicht gekregen in de historie, context en toekomstige trends in vastgoedsturing, het portefeuilleplan en asset management.

Maatschappelijke
visitatie

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Maatschappelijke visitatie

Raeflex

Vanuit visitatiebureau Raeflex is Ritske Dankert regelmatig lid van visitatiecommissies. Sinds 2014 onder meer bij Vestia, Woonlinie en ca. 15 andere corporaties. De Corporatiestrateeg kan natuurlijk ook helpen bij het voorbereiden van de visitatie, en het implementeren van verbeterpunten.

De Corporatiestrateeg werkte al voor onder meer:

Ik heb Ritske leren kennen als een expert op het gebied van de woningmarkt en de spelers op die markt. Ritske beschikt bovendien over een sterk analytisch vermogen en is daardoor in staat om snel tot de kern van de problematiek door te dringen en van daaruit een oplossingsrichting uit te werken.

Gerard Meijers - Gemeente Heerlen

Voor woningcorporatie Provides heeft Ritske op een prettige en gedegen wijze gewerkt aan woningmarktonderzoek, waarbij hij samen met ons een goede vertaalslag van de onderzoeksresultaten naar concreet strategisch voorraadbeleid heeft bereikt. Wij hebben Ritske daarbij leren kennen als een inhoudelijk sterke en prettige persoonlijkheid.

Marieta Peek - Provides

Tijdens mijn begeleiding van Ritske's promotietraject heb ik hem leren kennen als een zelfbewuste onderzoeker, die helder communiceert, open staat voor kritiek, nieuwe perspectieven, initiatieven en samenwerking, en tegelijkertijd zijn eigen lijn en beginselen weet vast te houden.

Vincent Gruis - TU Delft

Meer weten over onze diensten 

voor jouw corporatie?

Heb je een specifieke vraag, of wil je weten of onze dienstverlening geschikt is in de specifieke context van jouw corporatie? Neem dan contact met ons op. We maken graag kennis, en gaan graag in gesprek over je gewenste resultaten en hoe je daar het beste kunt komen. Zo'n kennismaking is natuurlijk gratis en altijd vrijblijvend.

Cookies