Boeken over Asset Management bij corporaties

Op zoek naar een goed boek over asset management bij corporaties? Op deze pagina heb ik een overzicht gemaakt van boeken en andere literatuur die behulpzaam kan zijn wanneer je asset management wilt implementeren bij jouw corporatie (of je daarop wilt oriënteren).

Onroerend goed als belegging

Het boek Onroerend goed als belegging geeft de basics en achtergronden van Asset Management. Het boek is van toepassing op alle typen vastgoed, maar zeker ook geschikt om vanuit corporatieperspectief te lezen. Van de belangrijkste onderdelen van dit boek heb ik trainingsvideo's gemaakt waarin ik deze onderdelen vanuit corporatieperspectief bespreek.
Alles over Asset Management lees je in het e-boek 'Asset Management: essentie en snelstart voor woningcorporaties' (PDF).

Financiële sturing in de corporatiesector aan de hand van rendementen

In zijn artikel (PDF) laat Jan Martijn Buruma zien hoe je rendementsturing kunt toepassen binnen een corporatie.

Onderzoek Asset Management: hype of structurele ontwikkeling

In dit rapport van KPMG (PDF) worden de resultaten weergegeven van een onderzoek uit 2014 onder 64 corporaties over asset management.

Waardesturing

In het artikel Waardesturing, het waardevolle hart van de corporatie (PDF) laat Gert-Jan Wolleswinkel zien hoe je als corporatie met waardesturing een balans kunt vinden tussen het maatschappelijk rendement en het financieel rendement dat je wilt nastreven.
Alles over Asset Management lees je in het e-boek 'Asset Management: essentie en snelstart voor woningcorporaties' (PDF).
Reactie plaatsen